Preview Mode Links will not work in preview mode

házi és jósörügyi podcast. erősen Balkezes-közeli.
#sör #házisör #sörfőzés #kraft #craft #kisüzemi #klasszikus

Mar 20, 2022

a befejező rész - Roland utolsó interaktív előadásával ezzel részünkről egy időre lezárjuk a témát. 2+ óra tudomány és praktikum, vízkezelő sók, mi mit csinál, mire van hatással, milyen paraméteren érdemes és melyiken nem érdemes parázni. még konkrét vízrecept készítés is van Brewfather-rel.

beszélnek: Barla Roland, Mezei Krisztián, Posta Viktor, és Nyaras Tamás

a "só notes" most megegyezik az epizód borítóképével, de legyen meg itt is:
- kréta = chalk = CaCO3 = kalcium-karbonát 
- szódabikarbóna = baking soda = NaHCO3 = nátrium-hidrogén-karbonát
- gipsz = gypsum = CaSO4 = kalcium-szulfát  
- útszóró só = calcium chloride = CaCl2 = kalcium-klorid  
- keserűsó = epsom salt = MgSO4 = magnézium-szulfát   
- konyhasó = canning salt = NaCl = nátrium-klorid