Preview Mode Links will not work in preview mode

házi és jósörügyi podcast. erősen Balkezes-közeli.
#sör #házisör #sörfőzés #kraft #craft #kisüzemi

Apr 19, 2021

CSAPON! #29 - Duchesse de Bourgogne

új, rövidebb adásformátum, amiben kereskedelmi forgalomban elérhető söröket kóstolunk és értékelünk, szándékunk szerint szakszerűen. remélhetőleg rendszeres sorozattá szaporodó adásokban egy adott sörrel fogunk foglalkozni, lesz szó röviden a sörről, a főzdéről, a stílusról, meg amit még tudni érdemes. továbbá megkíséreljük értékelni a sört a legközelebbi BJCP kategória és legjobb tudásunk szerint*. cél nem a megmondóember státusz, hanem az emlegetett legjobb tudásunk fejlesztése, és hogy a szakmaiság mellett azért ne legyen nagyon száraz a dolog.

kóstolnak: Barla Roland, Mezei Krisztián, Posta Viktor, és Nyaras Tamás

*disclaimer: a CSAPON! podcast állandó szereplői rutinos sörkóstolók, rendszeresen bírálnak és közreműködnek házisörfőző versenyeken. ettől még nem szentírás amit mondanak, és hibázhatnak is, nyilván.

show notes:
- Duchesse de Bourgogne weboldala: https://www.brouwerijverhaeghe.be/duchesse - ratebeer: https://www.ratebeer.com/Ratings/Beer/Beer-Ratings.asp?BeerID=6945
- untappd: https://untappd.com/b/brouwerij-verhaeghe-duchesse-de-bourgogne/3954 (rosszul mondtam, 202 000, nem 202 check in)
- BJCP kategória: 23B. Flandriai vörösale http://www.elsosor.hu/wp-content/uploads/2019/03/2015_Guidelines_Beer_HUv2.pdf